Hundtvätt, klädtvätt, lägenhetsstädning och packning...

Ja det är vad jag har ägnat förmiddagen åt. Lägenhetsstädning går dock lite segt... Ha mest packat och donat. Nu är alla kläder rena och efter lite torkande redo för att packas ner i väskor. Snart bär det av... Längtar jag?
Hundskrället skitade ner sig som aldrig förr under morronrundan i skogen och åkte raka vägen in i duschen med skrik och protester. Han hatar vatten! Nu stinker han blöt hund (Schampodoften verkar inte kunna tränga igenom...) och går runt och surarr Ren är han i alla fall! Och fluffig! Nästan lika fluffig som fluff. :) Haha, kom på lite minnen mitt i meningen... Ingen fattar, haha.

 Sur hund.               Fluffig hund.

Efter lunch ska vi ha redovisning av vår MKB. Hmm, vi ska få journalist efter oss... Han ska alltså skriva hemska rubriker om vad vi säger. Gäller att hålla tungan rätt i mun där! *NO COMMENTS*. Haha. Men det ska bli kul.

 Här blir det nog en skogskyrkogård om vi får som vi vill... ;) Nja, kanske inte.

Dax att fortsätta med allt röjande nu.
Ha en bra dag!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Ylva. Först kommer reglerna, sen de nya som blivit utmanade och därefter mina svar.

Varje utmanad hund:s matte/husse ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sin hund och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida/blogg. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Egon och jag utmanar då:

Casper(Emma)


Om Egon
1. Världens största underbett?
2. Älskar att jaga sin egen långa svans.
3. Taskig avståndsbedömning...
4. Tror att han är störst och starkast!
5. Livrädd för vatten, t.o.m. regn kan få honom att skrika som en gris!
6. Polare med en katt! (Ester)


 Underbett? JA.

 Leker med katten.

Får hitta på fler att utmana sen!

Tunnbrödsbakande och vågad fest

Måste bara lägga in lite bilder från igår. :)

 Polisen fick gripa många, piraten var bara en i raden av dem....

 Flera gånger om blev hon gripen också.

 En gangster mötte jag också, maffiaboss kanske?

 Snygga alltså!

 Sheriffen var stenhård!

 Ja det var många att arrestera som sagt... Förargelseväckande beteende var standard.

 Tunnbrödsbak tidigt på morron.

 Nästan runda kakor faktiskt ;)

Om nån vill ha med fler bilder är det bara att skicka. :)
Rolig dag alltså. Tunnbrödet är tokgott, och poliskostymen var toksnygg!

Herre Gud vilken helg :)

Igår var det klassmiddag som gällde. Vi väntade, och väntade. och väntade...sen fick vi tillslut maten! Men den var god i alla fall och det var trevligt ändå. Efter det bar det bara av hemåt till Egon och Ester och sängen

Idag, eller på förmiddan i alla fall, har jag bakat tunnbröd för första gången i mitt liv. Det får nog komma bilder på det någon annan dag för Veronica fotade. Det var jättekul och jätteegott. Mums. :) Har ne massa tunnbröd att äta upp nu. Gott värre.

Ikväll har det varit party hos mig först, sen klassfest med vågat tema. Och nog vågade vi alltid. Fy tusan vad vi var snygga!! :) Jag tror jag har arresterat varenda kotte i närheten nu alltså. Vi har haft skitkul! Så många roliga bilder jag har nu alltså, haha. Men mest på mig tror jag, och på alla jag har arresterat. Jag ahr jobbat hårt ikväll alltså. Men nu är jag hemma sen en timme tillbaka, lite mer ändå tror jag. Egon vill inte sova själv inte, man får pallra sig hem. Tur att det var nära till festen.

 Här är polisen som mitt i gatan står...

 Polisen har naturligtvis ett stenhårt samarbete med sheriffen....

Projektarbete

Sista dagarna har till stor del varit vigda åt projektarbetet. Vi har kämpat på bra stundtals, och haft väldigt roligt stundtals. jag tycker att vår MKB börjar se bra ut nu i alla fall.
Igår blev det en del skrivande, möte med handledare, sen shopping på Strömpilen (ja det var ju verkligen att kämpa på med projektet..) och sen varma mackor, bonde söker fru och Greys. Lite mer projekt blev det väl emellanåt också. :) Egon fick (tog) under kvällen också sin första kyss, han har hånglat på med Nowa mest hela tiden sedan dess. Kul att de kommer bra överens nu i alla fall. :)
Idag var vi ut på våra lokaliseringsalternativ och kikade, fotade och lekte med hundar. Egon blev för övrigt åksjuk och kräktes upp hela frukosten i bilen. Efter det blev det skriva lite till på projektet och fika muffins från Ylvas hemliga kompis. :) Och nu är vi nästan klara skulle jag vilja säga! Ja tycker vi fick till en riktigt bra slutsats i alla fall. Mycket nöjd.

 Hund-hångel.

 Egon i morse, låg och drömde på Nowas filt...

 Städning efter Egons åksjuka.

 Varma mackor innan de ugnades. :)

 Ja, och Ylva försökte ju ta reda på om min våg stämmer också... :) haha. Alla sätt är väl bra utom de dåliga va?

Det kan ju inte vara underbart JÄMT heller...

Idag var det studiebesök på krematorium på schemat. Usch det var inte roligt.. Jag tycker att det var läskigt. Det var för mycket att veta vad som händer efter den där fina stunden i kyrkan tror jag... Fy då. Alldeles för mycket detaljer där.
Projektarbetet fick i alla fall lite hjälp på vägen av besöket. Vi har nog snarare för mycket skrivet nu så att det blir rörigt och lite så. :) Dax att få ordning på det hela snart kanske. Det blir nog bra när deet blir klart. Kan ju inte säga annat än att jag lärt mig en hel del nytt i alla fall... På gott och ont? Det är som det är. Otrevligt med andra ord.

Annars har det inte varit mycket idag tror jag. Jo jag var väl till Lady en sväng också med V. Men annars lugnt. Bara en massa krematorieverksamhet hela dagen här...

Nä nu ska jag gå och duscha av mig hästlukten som jag vet att jag har på mig, och stoftet från ugnarna som jag inbillar mig ha på mig... Huuu!

Är inte livet underbart?

Jo, ibland, om så bara för ett ögonblick, så är livet underbart.
Har varit på firandet av vårt program, miljö- och hälsoskyddsprogrammet, som fyller 30 år. Vi har fått jättegod buffé som jag åt halvt ihjäl mig på, en massa mer eller mindre vackra sånger med vår programansvarige Sten i täten, tal, glada miner och underbart roligt. För en stund kände jag mig lycklig rakt igenom. Lycklig, och i Umeå. Det är inte ofta, allt för sällan, som den där genomlyckliga känslan infinner sig. Om så bara för ett kort ögonblick. Kvällen har varit hur rolig som helst, och för en gångs skull trivdes jag med att vara här. Jag hörde hemma här. Det kan inte vara så fel, så många underbara vänner som man träffat här, då kan man inte kalla det för ett jobbigt misstag längre. Jobbigt emellanåt, ja, men inte idag. Det är en bra dag idag. :) Tänk att så lite kan göra så mycket ibland.
Lycklig, och i Umeå, på samma gång!
Och så himla trött! Dax att sova, studiebesök på krematorium kl 9 imorn.


 Inte bara en fördrink när man kom...


 Inte bara en dessert heller... :)


 Sten släpper loss med sina vackra toner.


 Jag och Veronica.


Underbart. God natt.

Helg igen, som alltid

Brr. Idag är det kallt. Blev sovmorgon ända till 7.30 faktiskt. :) Det är ljust då i alla fall, det är skönt. Mycket lättare att vakna då. 

Ännu en vecka börjar närma sig slutet. I torsdags skrev jag tenta som sagt. Det gick inte så bra, men jag tror att jag klarade den i alla fall. Dumma frågor, vissa förstod man inte ens vad de var ute efter. Helvirrigt. Får väl se om man har svarat på frågan eller ej sen... Jag blir arg annars, det är väldigt dålig stil att skriva så otydliga frågor så elever svarar fel pga det fast de egentligen kan.
Annars så har det varit valpträff, också i torsdags, och Egon var sjövild. Även Ester har varit på den vilda sidan torsdag-fredag. Det är som om det har flygit in galen-fjärilar i öronen på dem. Men nu verkar det ha gått över, båda ligger och sover som stockar fortfarande. 

 Ester ligger och lurar innan an attack... 
 Anfall! Båda sjövilda.

Igår var det start på projektarbete, tycker vi kom igång bra. Studiebesök på krematorium på tisdag, huu. Efter det blev det dressyrlektion på hippo, det gick väl ok, men hästen var en spänd typ. :) Han var ny och hade inte gått med alla hästar förr så han tyckte det var lite läskigt så där. Men annars var han trevlig, den blir nog bra när den börjar komma till ro och slappna av. Hade trevlig svikt i stegen. :) Sen på kvällen blev det tacos, efterrät, film och inte mera projektarbete fast det var meningen... Fick också en present av Ylva och Veronica, en bok om Kantarellsök med hund, yes! Nu ska Egon bli kantarellsökare. Hoppas det funkar, jag har inte så höga tankar om hans förmågor, haha. Men det kanske funkar om man tränar. Ska bli kul i alla fall att prova. Nackdelen är väl att han kommer få massa barr och kottar och grejer som ramlar ner samlade i underbettet om han ska springa i skogen. ;)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Långpromenad i skogen blir det om en stund med Egon i alla fall. Sen får vi se vad som händer. Lite långtråkigt. Får sätta mig lite med projektet och kanske åka till Jencos inflyttningsfest ikväll, varför måste alla bo så långt bort? Brr, blir kall cykeltur.

Dax att mata djur och sånt nu.

 Minnen från förra helgen. Ge hit mitt ben husse...

Pluggar på?

Nja, kan man väl inte påstå. Har kommit på diverse ursäkter för att slippa plugga idag. Vill inte plugga alls. Såå skol-less. Tenta imorn och det går väl åt skogen. Illa planerat, ja ja, jag vill ju inte ha omtenta. Men det blir som det blir. Har bara en massa andra saker i huvet för tillfället. Och samhällsbuller och miljökonsekvensbeskrivningar låter inte allt för lockande... Ska ändå bli ksönt att det är över imorn, för den här gången. Sen blir det projektarbete och det blir nog roligare. Har hittat ett kul ämne. :) Hehe, den kanske speglar hur kul vi tycker att kursen är? Vi tänkte "bygga" en begravningsplats...

Längtar så mycket efter sommar nu. Oroar mig lite över hur mitt liv ska bli, jag har ångest redan i slutet av Juli för att sommaren snart är slut... Ska jag fortsätta på det viset blir det inte många lyckliga månader på året. Jag avskyr verkligen vinter och mörker. Det är inte överdrivet, man måste väl inte gilla vintern? Alla verkar tycka det... Fyy för långa mörka tider... Jag längtar efter vårblommorna och fågelkvitter, ljusgröna blad på träden, första varma vårvindarna, vinterpäls som trillar av, ljusa tider. Fyy vad långt det är kvar!

Två veckor, sen ska jag plocka ner mitt pick och pack i lådor igen. Gud vad jag flyttar hela tiden! Postade adressändring för 3dje gången det här året idag. Hmm. De lär ju fundera vad jag pysslar med.

Nej jag kanske ska göra ett sita ryck med pluggandet nu? Man lär sig inget kvällen innan va, Walter? Kloka ord, men nu ör det panik... Näe, jag vet, jag känner mig, jag kommer lyssna till de kloka orden och låtsas att det är därför jag inte pluggar mer.

Vår- och Sommarminnen...

 Sommarsolnedgång vid stugan...          

    Kenia sommarbadar, inte bara ett sommarminne... Ett minne för livet.

  Härliga galopper på gröna gräsmattor...

 Blommande blåsippor...

Underbart.

Födelsedag och sånt

Helgen har varit jättebra. Har umgåtts med Alex hela tiden. Varit ut och ätit, tagit en tur på stan, varit till Lady och gått en massa i skogen med Egon  Igår var det födelsedagsfirande, tack alla som kom, jag hade en jättebra dag. Jag tror inte att någon blev förgiftad av mina kakor heller, de blev rätt ok faktiskt. Alex bidrag med chokladbollar var också bra. :) Egon hade jättekul och lekte med Casper hela eftermiddagen. Han börjar bli riktigt tuff!

Nu så är humöret betydligt lägre. Var nyss med Alex till flygbussen. Det börjar bli riktigt påfrestande med alla avsked hela tiden. Gör vi annat? Den här gången var det tuffare än på länge, har kommit på att det är lättare att vara den som åker än den som stannar kvar ensam på hållplatsen... var länge sen nu, det var nog 1.5 år sedan Alex var hit sist. Det har bara varit jag mest som har åkt och åkt... Jobbigt är det nu i alla fall. Och jag vill att vi ska få det normalt någon gång!

Ikväll blir det valpkurs. Jag vill åka nu. Det är hemskt tomt här trots Egon och Ester. Jag vill ha något att göra. Ska plugga också, men det kryper i kroppen. Det kanske lugnar sig snart, jag behöver verkligen plugga. Tenta på torsdag, har aldrig slarvat så mycket som jag gjort den här kursen! Idag missade jag t.o.m. ett obligatoriskt moment i skolan, det har jag faktiskt aldrig gjort förut. Men det är väl min tur någon gång? Det finns ju folk som missar var och varannan dag utan att få problem...

Nu blir det till att begrava sig i skola i 18 dagar framåt.
Ha det bra.

                                         
Födelsedagstårta från Alex.    Dragkamp Casper och Egon.    Egon på morgonpromenad.

En Blogg

En blogg har jag skaffat mig. Och jag har lyckats ta bort allt jag skrev första gången i alla fall... "Fortsätt redigera" är ingen bra ikon har jag förstått nu. Får väl se om försök två går bättre.

Alex är här, och idag ska vi ner på stan och sen börja baka kakor till imorn! Födelsedag i Umeå för första gången. Konstigt att fira utan alla hemma. Men Alex kom ju hit i alla fall som sagt. :) Och mina kompisar (i alla fall de som inte smakat mina kakor förr...) kommer hit också. Ska bli kul.

Igår var vi till stallet och red Lady. Hon försökte inte springa över mig en enda gång... framsteg. Hehe. Hon uppförde sig bra för en gång skull. Egon och Alex fick gå efter oss i skogen. Undrar vem som var mest slut? ;) Egon blir lite väl upphetsad över att jaga hästsvansar.

För övrigt ska jag fortsätta låssas som att jag inte har en tenta nästa vecka. Har lessnat ordentligt på att plugga kan jag säga. Gör mycket roligare saker nu för tiden. Stallet och Egon drar mer om man säger så. Egon börjar för övrigt bli riktigt lydig när han vill, haha. Det gäller bara att utöka det där "när han vill" nu.

Snart bär det i alla fall av mot Sandviken. 3 veckor kvar. Ska ha praktik i 5 veckor. Vill nog hem till Assar nu. Han är sjuk. Jag vill att han ska bli frisk. Dålig prognos från veterinären... Men de kan väl ha fel ibland? Och visas katter kan väl bli friska. Jag tänker inte sluta hoppas så länge han äter, dricker och inte blir sämre. Hoppas bara att jag hinner hem om det inte går... Kram på dig kissen.

Nej jag har inget att säga egentligen idag, jag ville bara testa bloggen.
Ha det bra mina vänner, om ni vill ha kakor finns det imorn eftermiddag hos mig. :)

                   
Lady.                                            Assar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0