Flyttpanik!

Japp. Imorn är det Umeå som gäller. Och jag har sä jäkla mycket packning!!! Hur ska detta gå till undrar jag? Jag är världsmästardålig på att packa. Fast jag har ju ändå sållat bort jättemycket och bara tagit det som verkar viktigast... Men V kommer svimma när hon kommer hit med släpet imorn!! Hoppas att lilla röda har lite oanade krafter att dra med säger jag... Shiiit att man behöver så mycket grejer då. Det är de jäkla köksgrejerna som ställer till det, de tar upp så mycket plats så jag nästan dör! Ja det är väl bara att vänta och se imorn då... Jag önskar att få ta med tvn men den hänger lite på håret nu alltså.

Annars händer det inte mycket. Nepp. Skulle vilja ha ett jobb bara men de verkar ju inte serveras på beställning tyvärr. Letar vidare.

Ja ni i Umeå, vi ses väl snart då!

Egons nya frilla

Om hundarna hade en Ricky Lake... Då skulle Egon vara med i avsnitter "My f*ing owner cut my
hair and now I look like ****!!!!" Ja eller något i den stilen. Egon ser aningens lite konstig ut. 
Okej, anställ inte mig hos nått hundtrim!

image88
Framifrån...

image89
Från sidan...

image90
Öronen behåller vi :)

image91

Usch stackars mig...

Chokladfestival!

Linköpings Chokladfestival, där har vi varit idag jag och Alex. Det enda som behövs för att beskriva det är bilder....

image79
Alex väntar på sin tur vid chokladfontänen. Ser han inte lite lycklig ut? :)

image82
Äntligen! ;)

image80
Fyndpris på detta ställe, 4 praliner för 450 kr... Borde de inte vara inlåsta eller ha säkerhetsvakter?

image81
Hur ska man kunna välja!?

image83
Fina chokladtårtor!

image84
Handlade gjort vi också, liiite bara.... :)

Lite fina tårtor:
image85

image86

image87


Vilken härlig dag! Lite avis?






Flyinge

Börjar med att be om ursäkt för att texten blir konstig. Den blir så när jag skriver på Alex dator av någon anledning.

Då var en fantastisk vecka över. Har slitit häcken av mig men Gud så roligt jag har haft!

Det hela började i samma minut jag klev av tåget. Full fart ut till Fiffis hästar! Red ut på Sampras medan Fiffi red ut på sin nya lille Costus. 3 år och ursöt! Kom hem rätt sen och somnade gott.

Nästa dag dax för stalltjänst på skolan i Flyinge 6.30. Mocka, springa ut och in med hästar, sopa bort varenda halmstrå, torka bort damm från ytor... Med andra ord dubbelt så noggrannt som på något ställe 
hemma. :) Kollade in när 4åringar hopptränade och när 3åringar longerades med schabrak och täckjord. Förtjänade att köpa mat i resturangen och sen dra iväg till där Fiffi hade praktik. Fiffi tränade med lite olika unghästar åt ägarna där och jag joggade också runt med en av deras hästar. Roligt men nervöst när de står och tittar på hela tiden :) Sen bar det av till Sampras och Costus igen. Denna dag blev det ombytta roller och jag fick rida Costus. Så roligt! Han är så söt! Somnade gott även denna kväll.

Lördag morgon och inget sovande. Fiffi hade lovat att rida en massa hästar på sin förra praktikplats igen. Själv fick jag värma upp och varva ner hästar medan Fiffi hoppade en massa. Det var roligt att se. Jättefina hästar. Efter det åkte vi till Sampras och Costus. Costus fick välförtjänt vila efter två dagars uteritt. Sampras däremot hade sett uteritterna som semester och vi lastade in honom i transporten och åkte till ett av ridhusen i Flyinge i halvstormen. Blev hårdkörning så att han skulle hålla sig lugn på tävlingen dagen efter. Idag hittade jag känslan mer och han var jättehäftig att rida! Ända tills Fiffi kom på att jag skulle hoppa.... Jag har aldrig ridit en häst som hoppat så mycket med hela kroppen! Sampras hade skitkul med mig om man säger så, han drog järnet och hoppade ett språng för tidigt så vi flööööög och han knockade min stackars näsa sen drog han efter hindret i nå konstiga bocksprång. Hahha, måste ha varit en syn det! Tänk att man ska skämma ut sig på Flyinge... tur att inga höjdare var där ;) Åkte hem och somnade på soffan med blå och svullen näsa....

Söndag och tävling. Sampras skötte sig super! (Min träning kanske...? Hehe) Nolla i 1.10 och ett pet i sin 1.20 debut. Såg så enkelt och int ut. Ducktig häst. Här kunde ju dagen ha slutat och vi kunde ha varit lediga från efter lunch, men icke, hästarna finns i blodet på oss. :) Så vi satt fram till kvällen och tittade på tävlingen. Många fina hästar, och en del fina insatser. Man kan väl säga att andelen katastrofryttare var mindre än vad man är van vid hemma i alla fall ;)

Måndag, sista dagen i Flyinge, snyft. Stalltjänst 6.30 igen. Sen tittade jag när de red 4åringarna igen och efter det res vi ut ,med Sampras och Costus igen. Valde Costus när jag fick den stora äran att välja. :) På slutet bytte vi för Fiffi ville testa om han kunde hoppa över en stock. Inget testande för mig tack. :) Det gick jättebra, och jag hoppade före med Sampras utan att dra iväg och knocka min näsa! ;) Efter det hoppade Fiffi med en aningen hopplös 5åring. Hmm, han verkade lite lite rädd för att hoppa... Men tillslut såg det ganska sansat ut, när han slutade fly efter hindren typ. Men under resans gång hann de med att galoppera rätt över en tjej som utbildade sig till c-tränare som stod på banan. Viken nöt till häst, han tvekade inte ens när han sprang över henne. Men hon verkade klara sig bra, hon reste sig på en gång. Hästen var fin i alla fall, men ingen dröm att rida skulle jag tro. :) Så var det dax att sova och vänta in morgondagens tågresa till Linköping. Slut på fantastiska hästdagar! 

Men lilte kul var det att träffa Alex, Egon och Ester igen! :)

image78
Sampras och Fiffi efter 1.10. Är han inte snygg!

RSS 2.0