Dagen efter...

Årets värsta festnatt avklarad. Med dörren låst, cyklarna instängda i förrådet och gardinerna fördragna lyckades vi klara persen. Inte lätt att bo på Fysikgränd... Undrar också om det är A som är skyldig till massa ringande på våran dörr mitt i natten? Festen och oljuden tycktes aldrig ta slut, men i morse var det som en tornado gått fram -helt dött. Inte en kotte i sikte, bara skräp och diverse möbler så långt ögat kunde nå.

Men- Vi överlevde.

Tog en tur och studerade förödelsen i morse.
image136

image138

image137
Asfalten täckt av glassplitter överallt, blev tvungen att bära Egon bort från området för morgonpinken.

image139

Då var det över. Puh!


Massor att göra!

Exjobbet inlämnat. Ägnar dagarna åt att förbereda redovisning, försöka hitta på nått att säga på opponeringen på en annans exjobb, komma på hur jag ska försvara mitt eget samt försöker klämma in tid för att plugga till tentan. Om en vecka är det luuuugnt.... Då är det över! Ja ok jag ska väl gå och skriva tenta då men då är det som över... Jag kan ju inte precis plugga då, bara gå dit och skriva det jag kan. Å jag längtar efter lite lugn! Men det blir inte långvarigt, 9 juni börjar jag jobba. :) Men då är man ju i alla fall ledig när man kommer hem på eftermiddan!

Förutom allt pluggande som tar alldeles för mycket tid så är det Egon och Lady. Egon han är ju en stjärna på slalom. :) Och Lady har blivit trevlig. Egon funderar för övrigt över utstyrsel inför brännbollsyran imorn, hmm, får tänka ut nått. Han har även blivit snaggad och ser ut som fan. Men det brukar han ju göra så.

image132
Titta sicken fin flicka Lady har blivit. Alldeles vit börjar hon bli också. :)

image133
Egon försöker gömma snaggen bakom stolen...

Ikväll eller så blir det förhoppningsvis lek med Lucas som vi inte fått träffa någon gång än. Det ser vi fram emot. Egon har aldrig fått leka med en nakenfis, han som är halv-puff och allt själv. :) Jag tror de kommer gilla varandra. Egon gillar alla som vill leka!

Om en vecka ja då är det ju även dax att flytta till min nya lägenhet i Sandviken! Weeii, vad annars kan man säga? :) Sandviken nu kommer jag! Men jobbigt kommer det bli att packa upp alla tusen kartonger och sånt... Och dyrt att köpa allt som saknas... Jag tror jag längtar efter första lönen redan, hehe. Men det ska bli så roligt, tänk att jag fick ett jobb på en gång inom mitt utbildningsområde! Rolle P kanske inte ljög ändå eller? ;) Hehe... Alldeles för internt...

Nej men nu ska jag väl plugga vidare. 8.30-14.00 med dricksvatten nu!

image135
Lady igen för att hon är så söt.

Harry Potter

Ja, det är den grabben som hållt mig vaken till två på nätterna sista veckorna. Inte undra på att man gått runt som ett ufo i skolan med hängande ögonlock ibland... Jag måste säga att hon J.K Rowling har en helt otrolig fantasi och och en fantastisk förmåga att skriva. Hur sjutton blev jag helt fängslad av barnböcker? :) Men barnböcker? Man undrar ju, böckerna är jättehemska, jag hade haft mardrömmar till vuxen ålder... I alla fall har jag kämpat till sista droppen, jag var nog den fjärde medlemmen av de där tre vännerna, hehe, snacka om att jag levde mig in. Var helt förtvivlad ibland men jag ska inte tala om vad som hände ifall nån känner för att läsa. Veronica bara skrattar när jag släpar mig ur sängen på morgonen halvt gråtfärdig och berättar att *** har dött och att jag inte lyckades rädda ***... :) HAHA, fan vad bra böckerna är alltså. I all fall de sista två.

Nu är det livet över och böckerna slut. Det enda som finns är tentan och exjobbet. Exjobbet är inlämnat och på måndag ska jag hämta ut den rapporten jag ska opponera på. Tentaplugget går upp och ner, igår mest ner när jag upptäckte att jag kunde INGEN av övningsuppgifterna på vatten... Men jag hoppas det går upp idag då jag ska plugga ända till kvällen när det är dax för vårens höjdpunkt, Pirelli!! Hejja Sverige!! V och jag har laddat med kex och ost som ska räcka till midnatt. :)

I övrigt var det sista ridlektionen i Umeå igår. Gick så där, ingen roligt häst. Hade velat ha min polare Yoplin men man får väl inte som man vill varje gång kanske. Nu är det dax att fixa in sig på någon av ridskolorna hemma! Hoppas verkligen att någon av dem har plats för mig annars blir jag ledsen. Och om nån där hemma vill ha ridhjälp så kan ni fråga mig! :) Jag törs inte köpa häst förrän jag vet om mitt vikariat blir förlängt eller inte eller om jag får annat jobb och hur ekonomin ser ut då. Hrlt otroligt ändå. Om mindre än två veckor flyttar jag hem....

Egon, han är bäst som vanligt, lättlärd som få. Nu gör han 12 slalompinner efter 2 veckors träning från noll. :D Jag är en stolt matte. Ful må han vara, men ack så duktig!

image131

Lukas

22 Maj och Lukas födelsedag. Tiden går så fort. Snart har han varit borta i fyra år.

image130

Jag saknar dig.

Men jag vet
att du har det bättre
där du är.


Hoppning med Lady

I lördags blev det lite småhopp och skutt för lilla Lady. Hon hade inte hoppat mycket på länge och tyckte det var skoj! Blev riktigt pigg och glad, hon som bara brukar vara superlätt att hoppa, man brukar bara rulla på i samma galopp och skutta över utan att göra nått. :) Men nu så försökte hon dra iväg några gånger. Ett hinder var ju lite läskigt också men det gick bra ändå. Vi hade superkul!

image127
Lady och jag skuttar över ett litet hinder.

image128
Karin fick prova på och det var ju jätteduktiga båda två! :)

image129
Efteråt tog Lady ledigt i hagen.

I övrigt har det varit hårdpluggande i helgen. Massa massa exjobb och lite livsmedelssäkerhet. Segt! Jag vill bli klar! Det är så mycket kvar att göra. Nu om en stund ska jag åka och göra falukorv också... hmm. Ja det blir väl intressant kanske. Sen är det återigen exjobb för hela slanten. Hoppas jag hinner till bräntis med Egon och träna ikväll också.

Näe. Dax för falukorvstillverkning nu...

Fort fort fort går tiden...

Ja vad händer, vad händer? Jag har varit hem till Sandviken och jag har fått jobb, skaffat lägenhet och Egon har fått hunddagisplats. Förra veckan hade flyt! Om fyra veckor är fyra års pluggande slut och det känns så konstigt. Då ska jag åka hem till min nya lägenhet, i Sandviken. Shit. Konstigt värre va?

I Umeå rullar allt på i rasande fart. Kämpar för att hinna klart med exjobbet och läser samtidigt livsmedelssäkerhet på heltid. Bara att jobba på! Tur att det är intressant i alla fall säger jag! Annars är det mest Egon och Egonträning som gäller. Han har börjat prova på lite mer agility nu och det är jättekul. Nån gång kanske han fattar vad vi sysslar med. Sen blir det väl lite stall och rida också. Alltid lika kul. Lady har blivit så duktig! :) Imorn är det dressyrlektion på hippo som gäller också.

image125
Hemma i Sandviken var det sol och grönt och blommor när jag var hem...

image126
På min ridtur med Lady i Umeå igår kunde man inte säga samma sak... men det börjar bli lite grönt och knoppas i träden.. Typ.


RSS 2.0